آزمون LSAT (Law School Admission Test) ، آزمون ورودی رشته حقوقLSAT
این آزمون LSAT درحال حاضر توسط بعضی کشورها همچون امریکا، کانادا، دانشگاه ملبورن در استرالیا برای متقاضیان تحصیل در رشته حقوق چهارمرتبه در سال برای آنهایی که حداقل مدرک لیسانس دارند طراحی شده است. لازم به ذکر است بسیاری از این کشورها هم اکنون این شرط را برای دانشجویان حقوق در نظر می گیرند.
در بین کشورهای دنیا بیشترین تعداد متقاضیان مدارس حقوق متعلق به کانادا و کمترین به برزیل می باشد، البته این کشورها که در سایت www.lsac.org آمده است از زمره کشورهایی می باشند که حداقل ۵۰ متقاضی را دارا می باشند.
این امتحان از سوی مرکزی به نام LSAC (Law School Admission Council) برگزار می گردد و سطح دانش متقاضیان رشته حقوق را از حیث منطق، درک مطلب، تطبیق مسایل و نوشتار بررسی می کند.

بخش های آزمون
این آزمون برای سنجش مهارت های کلیدی مورد نیاز در دانشکده های حقوق طراحی شده است و مجموعه به مدت سه ساعت و نیم به طول خواهد انجامید. بخش های مختلف این آزمون به شرح زیر می باشد:
- استدلال منطقی: ٣۵ دقیقه و تعداد سوال ٢۴-٢۶
- تفکر تحلیلی (بازی هوش و منطق): ٣۵ دقیقه و تعداد سوال ٢٢-٢۴
- درک مطلب: ٣۵دقیقه و تعداد سوال ٢۶-٢٨
- بخش آزمایشی: ٣۵ دقیقه و تعداد سوال ٢٢ تا ٢٨
- بخش نوشتاری (رایتینگ): ٣۵دقیقه
این بخش که خود از دو قسمت تشکیل شده است، بخش بسیار مهمی از آزمون بوده و طراحی شده اتا مهارت کاندیداها برای تحلیل استدلالات را بسنجند. هر قسمت از بخش استدلال منطقی بین ٢۴ تا ٢۶سوال دارد. قسمت نخست با یک استدلال کوتاه یا یک سری از حقایق آغاز می شود. در قسمت دیگرِ بخش تفکر منطقی لازم می باشد تا نکات نهفته، نتایج دیگر، اشتباهات یا مسائل منطقی از قلم افتاده ،استدلالات موازی یا ادعاهایی که می تواند استدلال را قوی یا ضعیف کند، شناسایی کرده و یادداشت شوند. بخش استدلال منطقی ۵٠ درصد کل نمره را شامل می شود.
توجه داشته باشید که در این بخش آنچه حائز اهمیت است، استدلال فلسفی و منطقی متقاضیان در ارتباط با یکسری از فروض می باشد و تفکر محاسباتی و ذهن ریاضی در آن جایگاهی نخواهد داشت.
که به نام بازی هوش و منطق هم شناخته می شود، شامل ٢٢ تا ٢۴ سوال می باشد. سوالات در قالب متونی طرح شده است که مهارت فرد را برای نتیجه گیری از یک سری ادعا می سنجند. به عبارت دیگر، سوالات این بخش با یک سری فروض آغاز شده و در نهایت از داوطلب می خواهد که با تحلیل فرضیات مسئله، پاسخ های مدنظر خود را به صورت تحلیل ارائه نماید. چالش در حقیقت تحلیل طیفی از احتمالات می باشد که در تعدادی مسئله (غالبا مسائل حقوقی) وجود دارد. این بخش ٢٣درصد نمره را شامل می شود و به عنوان دشوارترین بخش آزمون LSAT شناخته می شود.
این بخش ٣ منن طولانی و یک متن کوتاه را که مجموعا ٢۶ تا ٢٨ سوال را شامل می شوند، در خود جای داده است. این سه متن توانایی فرد برای استنتاج، توصیف ساختار و ایده اصلی نویسنده را مورد سنجش قرار می دهد. متون اغلب مربوط به حقوق، هنر، مسائل انسانی، علوم فیزیکی و اجتماعی مربوط می باشند. ٢٧ درصد نمره کل آزمون LSAT متاثر از این بخش خواهد بود.
عموما یک بخش در امتحان دو بار تکرار می گردد این بخش از امتحان معمولا در نمره نهایی گزارش نمی گردد و متقاضیان نمی دانند که کدام بخش از آزمون آزمایشی خواهد یود.
که به عنوان نوشتن مقاله هم شناخته می شود، در سالیان اخیر و به عنوان بخشی جدید به آزمون LSAT اضافه شده است. رایتینگ به صورت یک تصمیم فوری ارائه می شود، بدین گونه که یک مسئله با دو معیار برای تصمیم گیری به آزمون دهنده داده می شود (مثلا برای بهبود روند اقتصادی کشور، دو راه حل ارائه می شود. داوطلب باید یکی از این راه حل ها را انتخاب کند) و سپس یک متن 250 کلمه ای درباره استدلالات خود راجع یکی از این دو گزینه راشرح دهد.
نمره رایتینگ در نمره کلی آزمون تاثیر نداشته، اما دانشکده های حقوق می توانند به آن اهمیت داده و اعلام آن را نیز الزامی تلقی کنند.

نحوه ثبت نام
متقاضیان می توانند تنها به صورت انلاین برای آزمون ثبت نام کنند. در ابتدا باید وارد سایت مرکز LSAC به ادرسwww.lsac.org شده و در بخش Prospective Students بر روی گزینه The LSAT کلیک نمایند. در این صفحه تمامی اطلاعات مربوط به برگزاری آزمون و زمان بندی های هر قاره نمایش داده می شود. سپس در بخش The LSAT Date and Deadline بر روی گزینه Register now کلیک کرده و برای خود یک پروفایل ایجاد کنند. ورود آخرین مدرک تحصیلی، زمان، مکان و محل دانشگاه الزامی می باشد.
یکی از شرایط دیگر داشتن یک پاسپورت معتبر است که شماره آن در قسمت ثبت نام وارد می گردد. از دیگر شرایط مهم، داشتن حداقل مدرک لیسانس بوده و البته مدرک زبان (IELTS or TOEFL ) نیاز نمی باشد، هم چنین آشنایی به زبان انگلیسی در حد نمره ۵/۶ IELTS برای گذراندن امتحان ضروری به نظر می رسد. پس از ثبت نام، یک نام کاربری و رمز عبور به متقاضیان داده می شود تا در صورت استفاده از خدمات سایت بتوانند برای مثال محل آزمون یا منابع آزمون را در اختیار بگیرند.
لازم به ذکر است متقاضیان نمی توانند در این آزمون بیش از سه بار در طول دو سال شرکت نمایند.