توصیه نامه

مطالعه مقاله آموزشی درباره توصیه نامه از بلاگ مهاجرت پارسه بین الملل

یکی از مدارکی که دانشجویان می بایست هنگام درخواست پذیرش از کشوری ثانویه ارائه دهند توصیه نامه یا همان   Recommendation letter  است . چگونگی فرم توصیه‌نامه ، محتوای آن ،  نحوه نگارش و … از نکاتی هستند که یک باعث برجسته شدن و موثر واقع شدن یک توصیه نامه می گردند . توصیه‌نامه ها معمولا برای مقطع کارشناسی استفاده نمی شود و فقط دانشجویان متقاضی پذیرش کارشناسی ارشد و دکتری ملزم به ارائه این نامه به دانشگاه مورد درخواست هستند . 

توصیه نامه‌ چیست؟

توصیه نامه(Recommendation Letter) اساسا تاییدیه‌های مثبتی از مهارت‌ها و ویژگی‌های متقاضی از مراجع و اساتید معتبر دانشگاهی هستند. هدف توصیه نامه نشان دادن این است که متقاضی توصیه شده، برای کالج یا دانشگاهی خاصی از نظر صلاحیت و شایستگی مناسب است.دانشجویان متقاضی مهاجرت تحصیلی معمولا از اساتید دانشگاهی خود اقدام به دریافت توصیه نامه می کنند.

دانشگاه های مختلف بر اساس ضوابط خود از دانشجویان یک یا چند توصیه نامه را درخواست می کنند . البته این نکته دارای اهمیت است که توصیه‌نامه ها تنها باعث پذیرش گرفتن یک دانشجو نخواهد شد و یک دید کلی را از خصوصیات دانشجو به  استاد یا کمیته پذیرش مربوطه خواهد داد .

یکی از دلایل  اهمیت توصیه نامه  وجود مهر و امضای استادی می باشد که آن را تایید کرده است. به طور کلی، توصیه نامه ها به عنوان ضمانت نامه ای از سوی استاد یا مراجع علمی ارائه داده می شوند که از آن طریق می توان به توانمندی ها و ارزش های دانشجو  توجه کرد.

نکات مهم توصیه نامه:

  • توصیه نامه می بایست در سربرگ دانشگاه نوشته شده باشد و درج امضا و ایمیل استاد مربوطه نیز در انتهای نوشته الزامیست 
  • معمولا حداقل دو توصیه‌نامه برای درخواست پذیرش برای هر رشته نیاز است اما برخی دانشگاه ها یا رشته های مختلف ممکن است که تعداد بیشتری توصیه‌نامه را درخواست کنند.
  • طولانی بودن بیش از حد متن توصیه ‌نامه سبب می‌شود مطالب مهم و کلیدی به خوبی به چشم نیایند و کوتاه بودن متن نیز این حس را القاء می کند که توصیه‌کننده انگیزه لازم برای نوشتن آن را ندارد. بنابراین حدود یک صفحه برای توصیه شما کافی خواهد بود.
  • بیان توصیه‌نامه می بایست رسمی و مناسب با جایگاه فرد گیرنده ی نامه باشد .
  •  بهتر است که توصیه‌نامه ها اختصاصی   و مربوط به همان شخص باشند و حتی المقدور در نوشتن توصیه‌نامه از متن های پیش نویس استفاده نشود .
  • با مراجع منتخب خود در مورد توصیه نامه خود در ابتدای کار پذیرش صحبت کنید. اگر زودتر اقدام کنید، شانس شما برای داشتن یک توصیه نامه قوی بیشتر می‌شود.
  • .معمولا توصیه نامه ها در حدود 400 الی 500 کلمه می باشند
  • شخصی را باید برای نوشتن توصیه نامه انتخاب نمود که متقاضی را به طور کامل بشناسد و از مهارت ها و توانایی فرد مطلع باشد
نکته کمکی

برای اینکه بتوان با توصیه نامه ها آشنایی بیشتری پیدا کرد، کافیست چند نمونه از آنها را در اینترنت جستجو کرده و با نحوه نگارش و قالب بندی و فرمت های آنها آشنا شد. دانشجویانی که قصد نوشتن توصیه نامه خود را دارند، می توانند به کمک این توصیه نامه ها، جملات و ساختار بهتری را داشته باشند. هرچند گفته می شود که بهتر است از ابتدای توصیه نامه ها را به اساتید سپرد تا در نحوه نگارش مشکلی ایجاد نشود.

نوشتن توصیه نامه‌های دانشگاه می‌توانند چالش برانگیز باشند.  موارد زیادی وجود دارند که باید آنها را در نظر داشته باشید. مهم است که از قالبی استفاده کنید که خواندن آن آسان باشد و به هیئت پذیرش نشان دهد که چرا یک نامزد مناسب برای دانشگاه هستید. نوشتن یک توصیه نامه قوی به کمیته پذیرش اجازه می‌دهد تا ایده بهتری در مورد اینکه شما به عنوان یک فرد چه کسی هستید و چه دستاوردی برای دانشگاه خواهید داشت، ارائه دهد.

کلام پایانی:

توصیه نامه تحصیلی یکی از مدارک اصلی موردنیاز برای اپلای دانشگاه‌های بین‌المللی به شمار می‌رود که تاثیر بسیار زیادی بر شانس افراد در قبولی دارد

در صورت  نیاز به راهنمایی در نگارش توصیه‌نامه تحصیلی  می‌توانید با مشاوران ما در  در تماس باشید تا شما را راهنمایی کنند.

آخرین مقالات

آخرین اخبار
اشتراک مطلب با دوستان:
برای ویزای تحصیلی از وی‌پارسه راهنمایی بگیرید