ویزای تحصیلی آمریکا و کانادا

ویزای تحصیلی آمریکا:

ویزای F-1
دانشجویان بین المللی بعد از گرفتن پذیرش از موسسات آمریکا نیاز به ویزای F-1 (غیر مهاجرتی) یا همان ویزای تحصیلی آمریکا دارند.

که برای دست یابی به آن می بایست فرم های تقاضا پر شده، هزینه آن پرداخت شده و مصاحبه ای انجام شود.

در این صورت، سازمان مسئول، یک پروفایل (SEVIS = Student and Exchange Visitor Information System) I-20 صادر میکند که برای اخذ ویزای F-1 ضروری است.

با ویزای F-1 دانشجو می تواند ۲۰ ساعت در هفته در سال اول تحصیل خود کار نیمه وقت در محدوده دانشگاه و نه خارج از حریم دانشگاه انجام دهد.

بعد از سال اول، در صورتی که اجازه از طرف دانشگاه صادر شود، کار خارج از حریم دانشگاه امکان پذیر خواهد شد.

البته این کار اغلب برای افرادی است که نیاز به دوره کارآموزی یا انترنی دارند.

دانشجویان دارای ویزای F-1 آمریکا همچنین امکان بهره مندی از ۱۲ ماه آموزش عملی اختیاری را دارند(OPT).

دانشجویان رشته های علوم پایه، فناوری، مهندسی و ریاضی یا سایر رشته ها ممکن است تا ۲۹ ماه امکان آموزش عملی اختیاری را داشته باشند.

ویزای F-2 مربوط به همسر دارنده ویزای F-1 بوده و اگر همسر دارنده F-1 قصد تحصیل در آمریکا را داشته باشد، باید درخواست تغییر ویزا بدهد.

فرزندان با داشتن ویزای F-2 در صورتی که قصد تحصیل در مدارس K-12 را داشته باشند، نیازی به تغییر ویزا نخواهند داشت.

ویزای J-1

آن دسته از افراد که برای تبادلات فرهنگی می آیند یا از طرف کشور مبدا از لحاظ مالی حمایت شده اند، برای ادامه تحصیل در آمریکا نیاز به ویزای توریستی J-1 دارند.

دانشجویان با ویزای J1 واجد شرایط ۱۸ ماه آموزش دانشگاهی هستند (سه سال، در مواردی که رساله دکتری داشته باشند).

ویزای J-2 مربوط به همسر یا فرزندان دارای ویزای J-1 بوده و با این ویزا آنها نیز میتوانند در آمریکا تحصیل کنند.

سازمان های DHS/ ICE در صورت وجود گرفتاری های مالی برای فرد می توانند اجازه کار خارج از محیط دانشگاه در آمریکا را بعد از سال اول صادر کنند.

ویزای M-1

ویزای M-1 به دانشجویانی اعطا میشود که در دوره های کاری ثبت نام کرده باشند.

با داشتن این ویزا اجازه کار کردن ندارید.

ویزای M-2 نیز مربوط به همسر دارنده ویزای M-1 خواهد بود.

اگر همسر یا فرزند دارنده M-1 قصد تحصیل در آمریکا را داشته باشد، باید درخواست تغییر ویزا را بدهد.

ویزای تحصیلی کانادا:

مدارک مورد نیاز برای اخذ ویزای تحصیلی کانادا:

  • نامه ادمیشن از یکی از مراکز معتبر آموزشی ( به جز همسر فرد دارای استادی پرمیت یا ورک پرمیت )

  • نامه CAQ فقط برای متقاضیان استان کبک

  • برنامه تحصیلی یا همان Study Plan

  • اسکن صفحات جدیدترین پاسپورت (فقط صفحه اول و صفحاتی که در آنها مهر خورده را اسکن کنید)

  • اسکن صفحات پاسپورت های قبلی (فقط صفحه اول و صفحاتی که در آنها مهر یا ویزا خورده را اسکن کنید)

  • اسکن شناسنامه ترجمه و تایید شده / اگر متاهل هستید اسکن شناسنامه همراهان را هم در همین فایل اضافه کنید.

  • یک قطعه عکس ۳.۵ در ۴.۵

  • نامه تمکن مالی

  • اسناد نشان دهنده دارایی شما

  • نامه های سابقه کاری و بیمه کاری

  • فرم های درخواست ویزا

  • پرداخت هزینه های ویزای تحصیلی کانادا

  • ۱۱۰ دلار برای دریافت CAQ از استان کبک (برای متقاضیان کبک)

  • ۱۵۰ دلار برای ویزای متقضای اصلی و ۱۵۵ دلار برای همراه

  • ۸۵ دلار برای انگشت نگاری هر متقاضی بالای ۱۴ سال

این هزینه ها توسط اداره مهاجرت دریافت میشوند و غیر قابل عودت هستند.

نامه های مشروط پذیرش در دانشگاه ها

نامه های مشروط پذیرش نامه هایی هستند که در آنها دانشگاه یا کالج شرط یا شروطی را برای ورود به دوره لحاظ کرده است.

در صورتی که متقاضی بتواند به آفیسر اداره مهاجرت اثبات کند که قادر به رعایت آن شروط است در صدور ویزا مشکلی نخواهد بود.

در صورتی که پذیرش مشروط به دوره زبان گرفته شده است باید دقیقا مشخص شود که در خصوص زبان انگلیسی متقاضی چه برنامه ای در دانشگاه وجود دارد.

هزینه مورد نیاز برای اخذ ویزای تحصیلی کانادا

متقاضی تحصیل در کانادا باید بتواند هزینه های تحصیل در کانادا را برای سال اول فراهم نماید.

مثلا اگر شهریه متقاضی برای هر سال ۱۵ هزار دلار است، وی باید این مبلغ را به همراه هزینه مربوط به زندگی مربوط به سال اول از طریق حساب بانکی خود یا اسپانسر خود به سفارت اثبات کند.

تمکن مالی برای ویزای تحصیلی کانادا

بسیار پر اهیمت بوده و در صورتی که متقاضی نتواند آن را اثبات نماید، افیسر ویزای تحصیلی او را مردود خواهد کرد.

جواب ویزای تحصیلی کانادا

این جواب معمولا به صورت آنلان تا ۹ هفته پس از انگشت نگاری در دفاتر مربوط به سفارت کانادا خواهد آمد. در صورت مثبت بودن جواب باید متقاضی یا نماینده او پاسپورت خود را به سفارت کانادا در آنکارا ارایه دهد تا ویزا را در پاسپورت او مهر کنند.

ریجکت ویزای تحصیلی کانادا

اگربا درخواست ویزای تحصیل در کانادای شما موافقت نشود نامه ای صادر خواهد شد.

که درآن دلیل یا دلایل ریجکت شدن ویزای کانادا را اعلام خواهند کرد.

معمولا دلایل ریجکت شدن ویزای تحصیلی کانادا به شرح زیر است:

  • منبع مالی کافی وجود نداشته

  • هدف از تحصیل برای آفیسر قانع کننده نبوده و دلایل کافی برای بازگشت با کشور مورد نظر وجود نداشته

  • دوره تحصیلی مورد نظر

  • اشکال در بستن فایل ویزا و فرم های ویزای تحصیلی

  • برنامه تحصیلی نامناسب