آیلتس IELTS

فهرست اطلاعات درباره آیلتس IELTS

 

 

آیلتس چیست ؟

آزمون آیلتس IELTS یکی از معتبرترین آزمون‌های جهان می باشد که در بیشتر دانشگاه‌ها مورد قبول است.

  • معنا و مفهوم آزمون آیلتس چیست؟ کلمه‌ی IELTS برگرفته از International English Language Testing System به معنای سامانه جهانی ارزیابی زبان انگلیسی است.

سیستم نمره‌دهی در این آزمون در‌بازه‌ی ۰ تا ۹ می باشد .

  •  بخش‌های مختلف امتحان آیلتس چیست؟

امتحان آیلتس از 4 بخش تشکیل شده که این بخش ها به ترتیب برگزاری در آزمون شامل Listening  (شنیداری) ، Reading  (خواندن) ،  Writing  (نوشتاری) هستند.

بخش     Speaking آیلتس با توجه به زمان برگزاری آزمون یک هفته قبل از آزمون و گاهی اوقات بعد از آزمون برگزار می‌شود.

 

 

  • مدت برگزاری: ۳۰ دقیقه (نیم ساعت)
  •  تعداد سوالات: چهل سوال در چهار بخش
  • فایل این بخش فقط یکبار برای شرکت کنندگان پخش خواهد شد.
  • پیش از شروع پخش فرصت چک کردن سوالات را خواهید داشت.
  • جواب سوالات لیسنینگ آیلتس باید در دفترچه پاسخنامه نوشته شود.

بخش اول و دوم آزمون:

این بخش شامل موضوعات اجتماعی است و مکالمات بین افراد را بررسی می کند.

بخش سوم و چهارم:

در این بخش موضوعات دانشگاهی قابل توجه هستند. یک مکالمه‌ی بین چهار نفر و یک کنفرانس تشکیل دهنده‌ی این بخش‌ها هستند.

  • مدت برگزاری: ۶۰ دقیقه برای ۴۰ سوال
  • در این بخش شرکت‌کنندگان باید به سوالات مربوط به سه متن که در مجموع بین ۲۰۰۰ تا ۲۷۰۰ کلمه دارند پس از مطالعه پاسخ دهند .
  • این بخش بر خلاف بخش شنیداری شامل زمان اضافه‌ برای انتقال دادن جواب‌ها از دفترچه سوالات به پاسخنامه نمی شود.
  • متن هایی که در این بخش برای شرکت کنندگان مورد استفاده قرار می گیرند از کتاب‌ها، مجلات و جزوات عمومی انتخاب شده‌اند.
  • بخش اول آزمون ریدینگ آیلتس: این بخش در مورد فعالیت‌های روزمره‌ی اجتماعی می باشد .
  • بخش دوم آزمون شنیداری آیلتس: این بخش در مورد جزوه های آموزشی و نیازهای رفاهی می باشد  که برای شرکت کنندگان انتخاب شده است.
  • بخش سوم آزمون شنیداری آیلتس: این بخش متشکل از یک متن بلند با موضوعی عمومی می باشد.

بخش Reading Academic  :

مدت برگزاری : ۶۰ دقیقه (یک ساعت)

  • تعداد سوالات: ۴۰ سوال
  • در این بخش دفترچه ی سوال شامل سه متن می باشد که در مجموع بین ۲۰۰۰ تا ۲۷۰۰ کلمه را در خود جای داده است.
  • در این بخش برخلاف امتحان شنیداری شما وقت اضافه‌ای برای جابه‌ جا کردن سوالات از دفترچه سوالات به پاسخنامه نخواهید داشت.
  • متن هایی که در این بخش برای شرکت کنندگان مورد استفاده قرار می گیرند از کتاب‌ها، مجلات و جزوات عمومی انتخاب شده‌اند.
  • در بخش دوم این امتحان برای شرکت کنندگان یک متن علمی انتخاب شده است.
  • در بخش سوم این امتحان یک متن علمی و یا استدلالی برای شرکت‌کننده انتخاب شده است، در صورتی که این متن شامل کلمات تخصصی باشد واژه نامه‌ای کوتاه همراه آن خواهد بود.
  • مدت برگزاری ۶۰ دقیقه (یک ساعت)
  • در بخش رایتینگ آیلتس شما به عنوان شرکت کننده در آزمون با دو موضوع روبرو هستید که باید درباره این موضوعات انشا بنویسید.
  • موضوع اول (Task 1): در این بخش از شما خواسته می شود تا در متنی که حداقل از ۱۵۰ کلمه تشکیل شده است مشکلی فرضی را شرح دهید.
  • در نظر داشته باشید در صورتی که تعداد کلمات استفاده شده در این متن کمتر از حداقل خواسته شده باشد از شما نمره کسر خواهد شد.

       برای نوشتن این نامه می‌توانید به یکی از چهار موضوع زیر مراجعه کنید و از آنها برای سهولت در پاسخدهی استفاده کنید.

  • Complaint / Request of information letter   شکایت نامه / نامه درخواست اطلاعات
  • Job application letter   نامه درخواست کار
  • Formal business letter    نامه رسمی اداری
  •     Personal letter نامه شخصی

موضوع دوم (Task 2): در بخش دوم این امتحان شما باید نظر موافق و یا مخالف خود را در مورد موضوعی بیان کنید، به خاطر  داشته باشید که این بخش می‌بایست حداقل شامل ۲۵۰ کلمه باشد در صورتی که از حد مجاز کلمات کمتری را استفاده کرد باشید به نسبت نمره از شما کسر خواهد شد.

با توجه به زمان کلی توصیه می شود ۴۰ دقیقه از زمان خود را به این بخش از آزمون رایتینگ آیلتس اختصاص دهید.

بخش اسپیکینگ آزمون آیلتس شامل یک مصاحبه‌ی رودررو با مصاحبه کننده‌ی رسمی آیلتس می باشد.

مدت آزمون: ۱۱ تا ۱۴ دقیقه

این قسمت از امتحان شامل سه بخش است:

بخش اول

در اولین بخش امتحان متقاضی باید به سوالاتی عمومی و شخصی درباره محل زندگی، وضعیت کاری، وضعیت خانوادگی و علایق خود پاسخ دهد.

بخش دوم

در این بخش موضوعی از طرف ممتحن آیلتس برای شما انتخاب می‌شود و شما یک دقیقه فرصت دارید تا درباره این موضوع فکر کنید و نت‌برداری انجام دهید و دو دقیقه درباره آن صحبت کرده و سپس به یک یا دو سوال درباره‌ی آن جواب دهید.

در این بخش لازم نیست شما به تمامی سوالات روی کارت جواب دهید ولی این موضوع قابل اهمیت است که در دو دقیقه صحبت خود جوابگوی این سوالات باشید.

بخش سوم

در بخش سوم امتحان مکالمه آیلتس شما باید به مدت ۴ الی ۵ دقیقه با مصاحبه کننده مکالمه‌ای را برقرار کنید، به یاد داشته باشید که موضوع صحبت شما در این بخش همان موضوعی خواهد بود که در بخش دوم درباره آن صحبت کرده‌اید.

نمره قبولی

در آزمون آیلتس هیچ حد نصابی برای قبولی وجود ندارد، بلکه مؤسسات و دانشگاههای مختلف حد نصاب مورد قبول خود را دارند.

  •  بطور کلی 9 نمره یا band در نظر گرفته شده است که در آن نمره 9 عالی، نمره 7 خوب، نمره 5 متوسط و نمره 3 به پایین ضعیف محسوب می‌گردد. در جدول زیر قسمت بندی های مختلف این آزمون بیان شده است:

 

سطح

                                                                                    توضیحات

0

هیچ اطلاعات قابل ارزیابی ندارد.

1

در اصل هیچ توانایی برای استفاده از زبان بیش از چند کلمهٴ مجرد ندارد.

2

امکان ارتباط واقعی وجود ندارد مگر برای اطلاعات بسیار ابتدایی با استفاده از واژگان مجرد یا قالب‌های کوتاه در موقعیتهای آشنا و برای برطرف کردن نیازهای ابتدایی و فوری. مشکلات زیادی در فهم انگلیسی گفتاری و نوشتاری دارد.

3

فقط می‌تواند مفهوم کلی را در موقعیتهای خیلی آشنا درک و منتقل کند. توقف‌های مکرر در هنگام ارتباط مشاهده می‌گردد.

4

قابلیت‌های ابتدایی محدود می باشد به موقعیتهای آشنا. مشکلات مکرر در فهم و بیان منظور دارد. توانایی استفاده از زبان پیچیده را ندارد.

5

دارای مهارت نسبی زبان با قابلیت درک عمومی معنا در بیشتر موقعیتها می‌باشد، گرچه احتمال اشتباهات بسیار وجود دارد. باید توانایی ایجاد ارتباطات اولیه را در حوزهٴ تخصصی خود داشته باشد.

6

با وجود بعضی خطاها، عدم تناسب‌ها، و نافهمی‌ها، در کل دارای مهارت مؤثر زبانی است. قادر به استفاده و فهم زبان نسبتاً پیچیده به ویژه در موقعیتهای آشنا می‌باشد.

7

مهارت کاربردی زبان را دارا می باشد، گرچه با اشتباهات هرازگاهی در دقت، تناسب، و درک زبان همراه‌است. در کل توانایی آن را دارد که از پس زبان پیچیده برآید و استدلال‌های جزیی نگر را درک کند.

8

مهارت کاربردی زبان را دارا می باشد و تنها هرازگاهی اشتباهاتی از نظر دقت و تناسب کاربرد مرتکب می‌شود. ممکن است در موقعیتهای ناآشنا فهم کامل زبان صورت نگیرد. از پس مباحثات پیچیده و مشروح به خوبی برمی‌آید.

9

مهارت کاربردی زبان را داراست:  دقیق، صحیح، روان همراه با فهم کامل.

 

تفاوت امتحان IELTS آکادمیک و جنرال:

شاید مهم‌ترین تفاوت این دو نوع از آزمون آیلتس در مقصدی می باشد که شما با کسب نمره مربوطه به سمت آن هدایت می شوید.

  • آیلتس آکادمیک: این امتحان مخصوص متقاضیانی می باشد که قصد مهاجرت به کشورهای انگلیسی زبان به نیت ادامه تحصیل در دانشگاه‌هایی را دارند که در آنها زبان انگلیسی تدریس می شود.

 

  • آیلتس جنرال: این نوع از آزمون مخصوص آن دسته از متقاضیانی می باشد که قصد مهاجرت به کشورهای انگلیسی زبان نظیر انگلستان، آمریکا، استرالیا و … را دارند و تصمیم به تحصیل در دانشگاه‌های انگلیسی زبان را ندارند.

 

یکی دیگر از تفاوت‌های این دو امتحان در نوع سوالات بخش‌های Writing  و Reading  است.

در بخش ریدینگ  این امتحان شرکت‌کنندگان با موضوعاتی که حول محور علمی و دانشگاهی است برخورد می کنند و به نوعی می‌توان گفت که این سوالات سخت‌تر و در عین حال محدودتر نیز می باشند.

همچنین در بخش رایتینگ این امتحان شرکت‌کنندگان باید درباره موضوعاتی که به‌صورت تخصصی درباره مباحث علمی و دانشگاهی است شروع به نگارش نمایند.

در بخش اول این امتحان (Task 1) متقاضیان باید در مورد موضوعاتی نظیر تحلیل گراف‌ها و نمودارها اقدام به نوشتن نمایند.

در بخش دوم (Task 2) باید درباره موضوعی که داده شده است نظر خود را بنویسند که تعداد کلمات و الزامات این بخش در قسمت معرفی بخش رایتینگ خدمت شما ارائه شده است.

بخش‌های لیسنینگ و اسپیکینگ آیلتس آکادمیک هیچگونه تفاوتی با آیلتس جنرال ندارد.

مراکز رسمی برگزاری آزمون آیلتس 

آیلتس کامپیوتری چیست؟

آیلتس کامپیوتری نوعی از امتحان آیلتس می باشد که برای آیلتس UKVI آکادمیک در برخی کشورها برگزار می‌گردد، این امتحان از ماه مارس سال ۲۰۱۶ میلادی توسط آیلتس رسمیت پیدا کرده است. این امتحان دارای نقاط تشابه و تفاوت خاصی با امتحان آیلتس کاغذی می باشد که می‌توان به مواردی از این نکات اشاره کرد. شباهت‌ها: از نظر برگزاری امتحان و نکات امنیتی و همچنین از نظر زمان، محتوا، نوع سوالات، آزمون مکالمه هم مشابه آزمون کاغذی آیلتس می باشد. تفاوت ها: سه بخش Writing – Listening – Reading به صورت کامپیوتری برگزار می‌گردند.

منابع آیلتس

این مجموعه تمام کتاب‌های مربوط به آیلتس را که کتاب‌های کوچک خودخوان هستند در یک مجموعه جمع کرده است، این مجموعه تمام کتاب‌های مختلف بارون و یک سی‌دی ام‌پی‌تری را در خود جای داده است، همینطور چند آزمون آزمایشی که دارای دو سی‌دی صوتی جدا هستند را شامل می‌شود.

 با این مجموعه نه تنها مهارت‌های ریدینگ و رایتینگ خود را تقویت خواهید کرد بلکه هم زمان با لهجه‌ی آمریکایی آشنا می‌شوید که به شما کمک می کند که مهارت لیسنینگ و اسپیکینگ خود را بهبود ببخشید.

برخلاف اکثر کتاب‌های مربوط به منابع آزمون آیلتس، این کتاب برای هر دو ماژول آیلتس جنرال و آکادمیک ساخته شده است.

همچنین می‌توانید از توضیحات مفید در مورد اینکه چطور نمره بالاتری در امتحان آیلتس بگیرید بهره ببرید.

شما با استفاده از کتاب کمبریج گاید می‌توانید از هشت آزمون آزمایشی رسمی برای تمرین استفاده کنید و به صورت قدم به قدم همراه با راهنمایی کتاب هر بخش از آزمون را کامل کنید.

این کتاب خودخوان به شما آزمون‌های کاملاً واقعی از بخش دپارتمان آزمون زبان انگلیسی کمبریج ارائه می‌دهد. شاید بپرسید که فایده این کار چیست! این‌ها در حقیقت آزمون‌های واقعی می باشند،

آزمون‌هایی که در طول سال‌ها در سطح جهان برگزار شده‌اند و شما با استفاده از این آزمون‌ها می‌توانید تجربه‌ای باارزش کسب کنید.

این کتاب شامل ۴ تست کامل ماژول آکادمیک برای کاندیداهای آزمون است به علاوه یک معرفی به تمام ماژول‌ها و سیستم کلی نمره‌دهی و همچنین ۴ بخش پاسخ‌های کامل با توضیحات کامل.

این کتاب هم مانند اکثر کتاب‌هایی که در حال حاضر در بازار کتب آزمون آیلتس موجود است که همراه با سی‌دی فایل‌های صوتی در اختیار کاربران قرار می‌گیرد و بدون استاد می توانید از آن ها استفاده کنید.

این کتاب آیلتس به شما نشان می‌دهد که هر بخش از آزمون چطور ارزیابی می‌شود و همینطور همزمان به شما راهنمایی‌های بسیار ارزشمندی درباره شرکت در آزمون آیلتس می‌کند.

در این کتاب زبان آموزان می‌توانند به صورت خودآموز تست‌های آموزشی مربوط به هر دو ماژول آکادمیک و جنرال، پاسخنامه، متن لیسنینگ‌ها، نظرات آزمون گیرندگان و غیره را در اختیار داشته باشند.

یکی از مهم‌ترین عوامل در موفقیت شرکت‌کنندگان آزمون آیلتس داشتن تجربه کافی برای شرکت در این آزمون می باشد که این تجربه در این کتاب به خوبی به مخاطبین منتقل شده می‌شود.

کتاب فوق توسط یکی از ممتحین سابق ایلتس تالیف شده است. کتاب به زبان ساده و قابل فهم نوشته شده تا به عنوان یک کتابچه راهنما خودآموز برای داوطلبانی که به دنبال کسب حداکثر نمره هستند، مورد استفاده قرار گیرد.

کتاب حاوی راهکارهایی برای رایج‌ترین مشکلاتی که امتحان‌دهندگان با آنها مواجه می‌شوند است.

خوانندگان این کتاب اغلب در آزمون موفق بوده اند و موفقیت خود را حاصل استفاده از آن می‌دانند و از مناسب ترین منابع آزمون آیلتس بدون استاد بشمار می رود.

یکی دیگر از نمونه های کتاب آیلتس، کتاب Ace the IELTS است که شامل دیدگاهی کلی از آزمون آیلتس جنرال و انواع سوالات متداول این آزمون می باشد.

 

کتاب به بررسی جنبه های کلی آزمون می‌پردازد و از این رو، برای زبان آموزانی که به دنبال موفقیت در امتحان ایلتس هستند، بسیار مفید است. کتاب توصیه‌های عملی برای پیشرفت در آزمون ارائه می‌دهد تا در زمان موجود، زبان آموز موفق به گرفتن بهترین نتیجه گردد.

کتاب آیلتس کالینز از بهترین کتاب‌ها برای آمادگی آزمون آیلتس می باشد.

کتاب های این مجموعه برای افرادی سودمند است که نمره ی آنها در حد ۵ الی ۵٫۵ است و به دنبال منابع آیلتس بهتری برای کسب نمره‌ی بالاتر هستند. کتاب در ۱۱ درس به بررسی موضوعات رایج آزمون IELTS می‌پردازد.

هر درس به آموزش و تحلیل یکی از انواع سوال آزمون نظیر سوالات چهار گزینه‌ای، سوالات تکمیل جمله و غیره می‌پردازد. در کنار این نکات، کتاب استراتژی‌های مناسبی جهت موفقیت در بخش‌های مختلف آزمون reading در اختیار خواننده قرار می‌دهد.

این کتاب آیلتس به شما نشان می‌دهد که هر بخش از آزمون چطور ارزیابی می‌شود و همینطور همزمان به شما راهنمایی‌های بسیار ارزشمندی درباره شرکت در آزمون آیلتس می‌کند.

در این کتاب زبان آموزان می‌توانند به صورت خودآموز تست‌های آموزشی مربوط به هر دو ماژول آکادمیک و جنرال، پاسخنامه، متن لیسنینگ‌ها، نظرات آزمون گیرندگان و غیره را در اختیار داشته باشند.

این کتاب نه تنها برای زبان آموزان  بلکه برای معلمانی که در حال آماده کردن زبان آموزان برای آزمون آیلتس هستند نیز مفید

می باشد.

یکی از مهم‌ترین عوامل در موفقیت شرکت‌کنندگان آزمون آیلتس داشتن تجربه کافی برای شرکت در این آزمون است که این تجربه در این کتاب به خوبی به مخاطبین منتقل شده می‌شود.

یکی دیگر از منابع مناسب، کتاب   listening آیلتس کالینز شامل لغات مفید آزمون آیلتس طبقه ‌بندی شده بر اساس موضوع؛ انواع سوالات آزمون در این بخش شامل تکمیل فرم، تکمیل نقشه، سوالات جواب کوتاه و غیره و همچنین روش‌های پاسخگویی به آنهاست؛ استراتژی‌های درک listening، نت برداری و جواب‌دهی سوالات است.

کتاب writing  مجموعه‌ی ایلتس کالینز، مجموعه ‌ای کامل جهت آمادگی آزمون نگارش آیلتس است.

کتاب در هر درس، ابتدا به بررسی لغات کلیدی آزمون و سپس به استراتژی های تولید یک انشاء موفق می‌پردازد. به عنوان مثال موضوعاتی نظیر نگارش مقدمه، چیدمان متن، نگارش پاراگراف ها و ارتباط میان پاراگراف ها را مورد بررسی قرار می دهد.

کتاب همچنین به بررسی انواع سوالات و موضوعات writing آزمون می پردازد و برای تمام این سوالات متن های نمونه ارائه می‌دهد.

کتاب speaking آیلتس کالینز بر روی سه موضوع تاکید دارد.

  1. معرفی ساختار سوالات آزمون ایلتس و انتظارات از آزمون دهنده جهت کسب نمره‌ی متناسب.
  2. موضوعات مورد علاقه و رایج آزمون  speaking و معرفی لغات و اصطلاحات مفید و کلیدی هر موضوع.
  3. 3. استراتژی های بهبود کیفیت speaking نظیر چیدمان جواب، طول مناسب برای جواب و چگونه جواب خود را در حین مصاحبه اصلاح کنیم.
Previous
Next

سوالات مربوط به آزمون آیلتس

برای ویزای تحصیلی از وی‌پارسه راهنمایی بگیرید