سالیانه بیش از صد و سی هزار دانشجو از خارج از کانادا جهت تحصیل به کانادا می آیند . این کشور دانشجو خیز دارای حدود ۸۰

دانشگاه و ۲۲۰ کالج است.

مقررات پذیرش دانشگاه ها بسیار باهم متفاوت است و در شیوه پذیرش دانشجو مستقل عمل می کنند. دانشگاه های کانادا از لحاظ

سطح علمی بسیار بالا بوده و شهرت بین المللی دارند.

اما فقط ۱۰ درصد از ظرفیت پذیرش دانشگاه ها به متقاضیان بین المللی اختصاص دارد و بقیه در اختیار شهروندان و مهاجران است.

اخذ پذیرش و ویزای تحصیلی یکی از  سریع ترین راه ها برای ورود به کانادا می باشد.

از آنجایی که در برخی از کشورها مخصوصا ایران، روند بررسی تقاضای مهاجرت به کانادا بسیار طولانی است، آن دسته از افرادی که

خواهان اخذ اقامت دائم در کانادا در مدت کوتاهتری هستند (درصورت دارا بودن شرایط مربوطه) از طریق ویزای تحصیلی اقدام می

کنند.

برخی امتیازات دریافت ویزای تحصیلی عبارتند از:

– روند صدور ویزای تحصیلی بسیار کوتاه بوده و در صورت اخذ پذیرش تحصیلی و انجام امور مربوطه از طریق سفارت کانادا در آنکارا در

کمترین زمان ممکن می توان وارد کشور کانادا شد .

 

– با تکمیل یک دوره تحصیلی ۲ ساله در کانادا می توان از ۵ امتیاز جهت درخواست اقامت دائم برخوردار شد .

 

بر اساس مصوبه اخیر وزارت مهاجرت و شهروندی، دانشجویان می توانند پس از طی دو سال از تحصیل، از داخل کانادا برای اخذ اقامت

دائم و مهاجرت تحت “گروه تجربه کانادایی” ، درخواست نمایند.

 

– امکان تقاضا برای اقامت دائم جهت افراد دارای ویزای تحصیلی از داخل کانادا میسر بوده و زمان لازم جهت روند این امر کمتر از زمان

مورد نیاز در صورت اقدام از خارج از کانادا است .

 

– از آنجا که حداقل ۳ سال اقامت جهت اخذ شهروندی کانادا لازم است، هر سال تحصیل در کانادا با ویزای تحصیلی معادل ۶ ماه اقامت

محسوب شده، لذا این افراد پس از اخذ اقامت دائم سریعتر موفق به دریافت شهروندی می شوند .

 

– در بعضی موارد پس از دریافت ویزای تحصیلی تحت شرایطی اقدام جهت تقاضای اقامت دائم عملی تر است .

 

– پس از اخذ اقامت، یافتن کار با داشتن مدرک از موسسات آموزش عالی کانادا ساده تر است .

 

البته شهریه تحصیل برای دانشجویان بین المللی حدود ۳ برابر مهاجرین و شهروندان عادی است . متوسط شهریه برای یک سال با

هزینه های اقامت در حدود ۲۰ الی ۲۵ هزار دلار کانادا است .بنابراین کسانی که از وسع مالی لازم برخوردار نیستند ، بهتر است در

صورت داشتن شرایط ، ابتدا مراحل مهاجرت را طی نمایند و سپس ادامه تحصیل دهند.

 

اخذ پذیرش تحصیلی می تواند مستقیما توسط فرد متقاضی یا وکلا و شرکت های حقوقی انجام گیرد.

 

ویزای تحصیلی حداکثر تا پایان تحصیل اعتبار دارد مگر اینکه دانشجو بتواند امکان ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر را فراهم کند.

اکثر دانشجویان خارجی نیاز به اخذ مجوز تحصیلی دارند. مگر اینکه مایل باشید در یک برنامه آموزشی ۶ ماهه و یا کمتر مثل دوره زبان

شرکت کنند.

 

اداره مهاجرت کانادا بطور عادی مجوز دانشجوئی را صادر می کند . دانشجویان بین المللی در واقع دیدارکنندگان موقت از کانادا

محسوب می شوند. آنها باید در هنگام ورود اداره مهاجرت کانادا را متقاعد کنند که قصدشان از ورود به خاک کانادا ماهیتی موقتی دارد.

اگر متقاضی از یک مؤسسه آموزشی کانادایی نامه پذیرش دریافت کرده باشد و همچنین پول کافی جهت شهریه و هزینه های زندگی

در کانادا داشته باشد. در برخی موارد، اداره مهاجرت کانادا ممکن است از متقاضیان بخواهد تحت آزمایشات پزشکی قرار گیرند. بعلاوه

دارندگان مجوز دانشجویی باید تقاضای روادید گردشگری را بدهند و آن را دریافت دارند( مگر اینکه شهروند کشورهایی باشند که معاف

از روادید محسوب می شوند).

 

اخذ پذیرش از دانشگاه های کانادا زمان و پشتکار زیادی می طلبد . شاید لازم باشد همزمان از چند دانشگاه درخواست نمایید که خوب

طبیعتا هزینه بیشتری نیز طلب خواهد کرد .( شامل هزینه درخواست ، ترجمه و ارسال مدارک به صورت جداگانه). ضمن اینکه

دانشجویان بین الملل نمی توانند از کمک های مالی یا وام تحصیلی بهره مند شوند.

 

می توان گفت مهمترین پارامتر پذیرش ، نمرات شما در مقطع قبلی از جمله دوره دبیرستان یا دانشگاه است. در واقع ورود به دانشگاه

های کانادا نوعی مسابقه است که هر کس سابقه علمی بهتری داشته باشد موفق تر است. برای همین، خیلی ها ترجیح می دهند

قبل از اینکه بفکر درخواست باشند، واحد هایی را که با نمره کم گذرانده اند مجددا در دبیرستان

بزرگسالان یا واحدهای دانشگاه آزاد بگذرانند تا نمره بهتری را ارائه کنند