روش اکسپرس اینتری Express Entry در واقع  روشی  است که برای مهاجرت یکی از این سه گروه پیش بینی شده است.

  • گروه کارکنان ماهر Federal Skilled Worker Program
  • گروه تجربه کانادایی Canadian Experience Class
  • گروه پیشه وران Federal Skilled Trades Program

 

مرحله اول – تشکیل پرونده اولیه

 

برای تشکیل پرونده اولیه باید در وبسایت اداره مهاجرت کانادا یک حساب کاربری مخصوص خود داشته باشید .

اگر یک مشاور یا وکیل مهاجرت این کار را برای شما انجام میدهد ، باید بدانید  که این افراد خود یک پرتال مخصوص در اداره مهاجرت

 دارند که پرونده شما را در آن باز خواهند کرد .

پس از باز کردن حساب کاربری، باید مشخصات فردی خود و خانواده خود را وارد کنید. اطلاعاتی که نیاز دارند شامل میزان آشنایی با

زبان های رسمی کانادا، سابقه کار، سن، میزان تحصیلات و …. است.

در این مرحله در اصطلاح یک پروفایل اکسپرس اینتری Express Entry Profile درست می کنید. نیازی به آپلود کردن مدرک خاصی

نیست ولی به هر حال تنها وقتی این پروفایل را باز کنید که هم تحصیلات خود را در کانادا ارزیابی کرده باشید و هم اینکه نتیجه آزمون

آیلتس IELTS یا سلپیپ CELPIP یا تف TEF در دستتان باشد.

همچنین حتما CRS Points خود را حساب کنید و اگر عدد پایینی است پرونده تشکیل ندهید. می توانید  از وبسایت اداره مهاجرت کانادا

به عنوان مرجع مطمئن برای محاسبه این امتیاز استفاده کنید .

به هیچ وبسایت دیگری در این خصوص اعتماد نکنید، چرا که نحوه محاسبه امتیازات توسط اداره مهاجرت مرتب تغییر می کند و ممکن

است آن وبسایت ها بروز نباشند  و یا  اشکال برنامه نویسی داشته باشند.

 

مرحله دوم – دریافت فایل نامبر

 

اگر همه اطلاعاتی که وارد کرده اید کامل باشد، می توانید پروفایل را ارسال Submit کنید.

سیستم، اطلاعات شما را تحلیل می کند و با سه روش مهاجرت موجود مقایسه می نماید.

 اگر مشخصات شما با هیچ یک از سه روش فوق سازگاری نداشته باشد (یعنی حداقل های لازم را برای هیچ یک نداشته باشید، مثلا

سطح زبان برای روش کارکنان ماهر یا سابقه کار برای روش سابقه کار کانادایی یا مجوز استانی برای روش پیشه وران)، آن وقت ظرف

چند دقیقه تا چند ساعت پرونده شما بسته می شود و نامه ریجکتی در پروفایل شما صادر خواهد شد.

 پس خیلی مهم است که از قبل مطمئن باشید شرایط مهاجرت به کانادا از حداقل یکی از سه روش ذکر شده  را دارید. صرف نظر از

اینکه پرونده قبول یا رد بشود، فایل نامبر برای شما صادر خواهد شد.

مرحله سوم – ورود به جمع متقاضیان اکسپرس اینتری Selection Pool

 

اگر شما شرایط یکی از روش فوق را داشته باشید، وارد لیست متقاضیان اکسپرس اینتری Selection Pool می شوید.

شما حداکثر برای یک سال در این لیست باقی می مانید .

همچنین سیستم اداره مهاجرت بر اساس پروفایل شما امتیازی به شما می دهد که در اصطلاح CRS نامیده می شود که (مخفف

Comprehensive Ranking System  به معنای سیستم امتیازدهی فراگیر) است .

هر فرد در مجموع می تواند تا ۱۲۰۰ امتیاز CRS بیاورد. هر چه امتیاز شما بیشتر باشد شانس رسیدنتان به مرحله بعد بیشتر می شود.

 

 

مرحله چهارم – انتخاب برای اقدام به مهاجرت

 

دولت کانادا سالی چند بار تعدادی از افراد موجود در لیست متقاضیان Selection Pool که بالاترین امتیاز را آورده اند را انتخاب می کند.

برای مثال در ۱۲ ماه گذشته حداقل امتیازی که انتخاب شده است ۴۱۳ بوده است. این امتیاز، هر بار تغییر می کند.

تعداد نفراتی که  در هر دور انتخاب می شوند و تعداد دفعاتی که در هر سال افراد را انتخاب می کنند مرتب در حال تغییر است و به

راحتی قابل پیش بینی نیست.

اما اگر امتیاز بالایی داشته باشید به احتمال قوی در کمتر از یک ماه پذیرفته می شوید. توجه داشته باشید که اگر ظرف یک سال از

میان جمع متقاضیان انتخاب نشوید، خود به خود پرونده شما بسته می شود و دوباره باید از اول اقدام کنید.

 

مرحله پنجم – تهیه و ارسال مدارک

 

فرض کنیم اکنون شما از بین متقاضیان پذیرفته شده اید . حالا باید یک سری اطلاعات دیگر را در خصوص خود و خانواده خود در اختیار

اداره مهاجرت قرار دهید.

 این کار از طریق حساب کاربری آنلاین شما انجام می شود. وقتی که همه اطلاعات را وارد کنید، لیستی از مدارک در اختیار شما قرار

می گیرد که باید آنها را تهیه و ترجمه و به صورت آنلاین آپلود کنید. همچنین در نظر داشته باشید که در مرحله پنجم به طور معمول ۹۰

روز به شما فرصت داده می شود که همه کارها را انجام دهید.

 

ادامه ی کار :

مراحل بعدی کار همان  روش های مهاجرت است. افسر مهاجرت مدارک شما را بررسی می کند و اگر رضایت بخش باشد، از شما می

خواهند که مدیکال (تست پزشکی) بدهید و همین طور پیشینه شما را بررسی می کنند یا در اصطلاح Background Check می شوید.

 اگر همه اینها باد موفقیت طی شود برای شما ویزای اقامت صادر می کنند و می توانید وارد خاک کانادا شوید و زندگی خود را به عنوان

یک مقیم دائم Permanent Resident در این کشور شروع می کنید .

 در موارد کمی هم  ممکن است افسر مهاجرت از شما بخواهد مدارکی را برایشان پست کنید یا حتی شما را به مصاحبه دعوت کنند.

 

نکته آخر اینکه باید در نظر داشته باشید اداره مهاجرت روی این روش خیلی سخت گیری می کند و با کوچکترین اشتباهی که از سوی

شما رخ بدهد ممکن است پرونده شما را بدون هیچ هشداری ریجکت کنند.