توابع و مقیمان دائم کانادامی توانند در کلیه مقاطع تحصیلی ( پیش از دیپلم یا پس از آن ) به تحصیل بپردازند .

اما ممکن است سایر علاقه مندان به تحصیل در کانادا نیز نسبت به اخذ مجوز تحصیلی Study Permit اقدام نمایند که برای این امکر باید

 دوره آموزشی آنها  کمتر از شش ماه باشد .

 

سه موقعیت مکانی وجود دارد که افراد می توانند برای دریافت این ویزا اقدام کنند:

 

یکی قبل از ورود به کانادا – که  این مورد در بیشتر مواقع گزینه ی مورد علاقه ی  دانش آموزان یا دانشجویان است .

دوم : در لحظه ورود به کانادا – که متاسفانه اکنون این مورد  برای اتباع افغانی . تاجیک و ایرانی امکان پذیر نمی باشد .

سوم : پس از ورود به کانادا – این گزینه هم  عموما مورد علاقه ی  دانش آموزان یا دانشجویانی است که پیش از این  ویزای تحصیلی

داشته اند و حالا دوست دارند در مقطع دیگری به تحصیل بپردازند .

 

از مکوارد دیگر می توان به کسی اشاره کرد که  با ویزای کار وارد کانادا شده  و مایل به ادامه تحصیل و تبدیل ویزای خود به ویزای

تحصیلی است  و یا دانش آموزانی که  کمتر از ۱۸ سال  سن دارند .

 

نکته : اگر شخصی  دارای ویزای تحصیلی یا کار موقت باشد خانواده ی درجه یک او ( همسر و فرزندان ) طبق قانون کانادا، بعد از ورود

به کانادا می توانند تقاضای اجازه تحصیل بدهند .

 

شرایط صدور ویزای تحصیلی :

مامور اداره مهاجرت Officer با توجه به موارد زیر ویزای تحصیلی و اجازه تحصیل در کانادا را صادر می کند.

 

داشتن پذیرش از یک موسسه آموزشی کانادا

۱ – متقاضی باید اثبات کند که مدارک کافی که نشان دهنده ی امکان پرداخت هزینه های تحصیلی، هزینه های اقامت و نیز هزینه رفت

و برگشت از کانادا را دارد .

۲- فرد باید اثبات کند که پس از پایان دوره تحصیلی خاک کانادا را ترک می کند .

 

اینها شروط اصلی برای صدور ویزا هستند. باید توجه داشته باشید که  مامور اداره مهاجرت (یا مامور سفارت) حدود اختیارات گسترده

ای در تصمیم گیری دارد . پس دقت کنید که همه مدارکتان کامل باشد و این موارد  را هم فراموش نکنید زیرا در موفقیت شما موثر

خواهند بود :

 

 با کسانی که قبلا موفق به گرفتن ویزای مورد نظر شما شده اند مشورت کنید تا در تصمیم گیری مطمئن تر باشید .

 بهتر است بین زمان پایان تحصیلاتتان تا هنگام درخواست ویزا فاصله زیادچند ساله نباشد .

 مدارکی جمع کنید که نشان دهد پس از پایان تحصیلاتتان کانادا را ترک می کنید (مسایل خانوادگی و عاطفی، اموال غیر منقول،

شرکت و مغازه و غیره)

 اکیدا توصیه می کنیم نه دروغ بگویید و نه دروغ بنویسید. در این صورت ممکن در لیست ممنوع الورودها Inadmissible قرار بگیرید و

در این صورت تقریبا محال است که دیگر بتوانید وارد خاک کانادا بشوید .

 دقت کنید رشته ای که قصد ادامه تحصیل در آن را دارید مرتبط با تحصیلات مقطع قبلی شما و یا سوابق کاری شما باشد .

 بهتر است نمره های تحصیلی تان در مقاطع قبلی بالا باشد .

 بهتر است برای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد یا دکتری اقدام شود زیرا گرفتن ویزا در مقاطع پایین تر بسیار مشکل است .

 تلاش کنید از یک دانشگاه معتبر پذیرش داشته باشید و بهتر است سراغ کالج ها نروید .

 اگر از شما مدارک خاصی خواستند، با نهایت دقت آنها را تهیه و ضمیمه کنید

 

در صورت رد تقاضای ویزا چه باید کرد :

اگر دلیل رد تقاضای شما معقول بود، تلاش کنید در صورت داشتن زمان کافی مشکل  را رفع و دوباره اقدام کنید .

 اگر زمان و شرایط رفع اشکالات موجود نبود، بهترین کار این است که از ادامه کار منصرف بشوید .

در صورتی که  سفارت دلیل قانع کننده ای را برای تصمیم مامور خود اعلام نکرده بود و یا اصلا دلیلی اعلام نکرده بود ، بهترین کار این

است که با یک مشاور یا وکیل مهاجرت با تجربه مشورت کنید تا بهترین راهکار را پیش رویتان بگذارد.

هر چند که در موارد زیادی نمی شود برای ویزای مردود شده اقدامات مثمر ثمری کرد اما این شانس را دارید که بتوانید از طریق دادگاه

مشکلتان را پی گیری کنید. برای این مورد باید دقت داشته باشید این اصل مهم  در دادگاه های کانادا رعایت می شود که تنها در

صورتی نظر مامور اداره مهاجرت یا سفارت مردود اعلام می شود و یا حتی ادعای شما بررسی می شود که اثبات کنید حق شما به

وضوح پایمال شده است.

می خواهید پس از تحصیل در کانادا بمانید  ؟

ابتدا باید اثبات کنید که قصد ندارید پس از اتمام تحصیلاتتان به صورت غیرقانونی در خاک کانادا بمانید.

نگران نباشید این مساله برای اقدام مهاجرت قانونی شما  به کانادا مشکلی ایجاد نمی کند .

ماده ۲۲ قانون مهاجرت کانادا با عنوان Dual Intent  ( هدف دوگانه ) می گوید که تقاضای مهاجرت دائم کانادا نمی تواند مانع دریافت

سایر ویزاها شود.

یعنی اگر حتی قبل از تقاضای ویزای تحصیلی برای پرونده مهاجرتی هم اقدام کرده باشید، مامور سفارت نمی تواند به واسطه تقاضای

مهاجرت شما، از صدور ویزای تحصیلی خودداری کند.

پیشنهاد ما این است که این دو درخواست  را به طور جداگانه در نظر بگیرید و پیش ببرید.

در واقع باید  نشان دهید که در حال حاضر قصد ادامه تحصیل در کانادا را دارید و اگر این تنها ویزایی بود که با آن در کانادا حضور داشتید،

به مجرد اینکه تحصیلاتتان تمام شد و یا پیش از انقضاء ویزا خاک کانادا را ترک خواهید کرد.

بعد اگر شرایط مهاجرت دائم به کانادا هم برایتان فراهم شد بهتر است پس از ورود به کانادا، ( و اگر لازم بود قبل از ورود به کانادا ) برای

این موضوع اقدام کنید .

چه شرایطی  برای ماندن وجود دارد ؟

اگر مدرک تحصیلی مقطع قبلی شما از  یک مرکز آموزش عالی معتبر صادر شده باشد  و دوره تحصیلی شما حداقل ۸ ماه بوده باشد،

می توانید تقاضای مجوز کار بعد از تحصیل Post Graduate Work Permit  بدهید

این مجوز به شما اجازه می دهد معادل دوره تحصیلی خود (حداکثر ۳ سال) در کانادا باقی بمانید و کار کنید.

خبر خوب اینکه بعضی استان ها شرایط ویژه ای جهت اقامت فارغ التحصیلان دانشگاه های کانادا در نظر گرفته اند.

 در بیشتر استان ها اگر بعد از فارغ التحصیلی از سوی یک کارفرما دعوت به کار بشوید می توانید برای اقامت دائم  نیز اقدام نمایید.

 

در صورت داشتن سابقه ی کاری حداقل یک سال به صورت تمام وقت برای یک کارفرمای معتبر کانادایی پس از فارغ التحصیلی

متقاضی می تواند از روش تجربه کانادایی که یکی از زیر شاخه های روش اکسپرس اینتری است برای مهاجرت به کانادا اقدام نماید.

لازم به توضیح نیست که این فرد باید تمام شرایط برای این روش مهاجرت را داشته باشد.