وقتی درخواست شما  برای اقامت کانادا پذیرفته می شود ، یعنی ویزای مهاجرتی دریافت می کنید.

 این ویزا مختص یک بار ورود به کانادا ست (یک بار و نه بیشتر).

هنگام ورود افسر اداره مهاجرت برایتان فرم درخواست کارت اقامت دائم PR Card یا Permanent Resident Card را پر می کند و یا  فرم

را در اختیار خودتان می گذارد تا آن را پر کنید.

 اگر حالت دوم پیش آمد به محض اینکه آدرس مشخصی در کانادا دارید ، فرم را پر کنید و برای اداره مهاجرت ارسال کنید.

لازم به ذکر است که فرصت ارسال فرم ۱۸۰ روز است . در غیر این صورت  باید بعد از پرداخت ۵۰ دلار از اداره مهاجرت تقاضای صدور

کارت نمایید.

 از زمان ارسال فرم حدوداً شش هفته طول می کشد (گاهی اوقات کمتر یا بیشتر) تا کارت اقامت دائم خود را دریافت کنید.

 با در دست داشتن کارت می توانید هر زمان که مایل بودید به کانادا وارد شوید. به عبارت دیگر محدودیتی در خروج شما از کانادا وجود

ندارد (مگر اینکه به خاطر پیگرید قانونی ممنوع الخروج شده باشید) ولی برای ورود باید حتما این کارت را داشته باشید.

 

کارت اقامت دائم تنها در داخل کانادا صادر می شود. دولت کانادا برروی این کارت بسیار حساس است و به هیچ وجه هیچ یک از سفارت

های کانادا در خارج از این کشور حق صدور یا دریافت این کارت را ندارند. به عبارت دیگر نمی توانید درخواست دهید که کارت تحویل

سفارت کانادا در تهران شود.

توجه داشته باشید که اگر بدون داشتن کارت اقامت PR از کانادا خارج شوید حق ورود مجدد به این کشور را نخواهید داشت .

تنها کاری که می توانید بکنید این است که به سفارت کانادا مراجعه و تقاضای Travel Document کنید. که البته متاسفانه معمولا

سفارت به راحتی به شما چنین مدرکی نمی دهد  و حتی گاهی اوقات تقاضای شما را رد می کنند.

 

اگر این طور بشود آن وقت باید از دست سفارت به دادگاهی به نام Immigration Appeal Division شکایت کنید که این یعنی استخدام

وکیل و خرج هزاران دلار پول و اگر در آن دادگاه بازنده شوید یا باید از خیر اقامت کانادا بگذرید و یا آنکه کار را به مراجع قضایی بالاتر

یعنی دادگاه فدرال Federal Court و حتی دادگاه عالی کانادا Supreme Court بکشانید.

 

 البته در هر مرحله باید بیشتر از مرحله قبل هزینه کرد. اینها همه در مقابل چند هفته اقامت بیشتر در کانادا پیش از ترک آن است.

 

با توجه به توضیحات فوق فکر می کنم متقاعد شده باشید که حتی المقدور بدون دریافت کارت اقامت از کانادا خارج نشوید. اما اگر

شرایط واقعاً از دستتان خارج بود هنگام درخواست کارت با ارائه مدرک سفر (نظیر بلیت برگشت) و ترجیحاً شرح مختصر ماجرا تقاضای

تسریع در ارسال مدارک نمایید. اگر هنگام ورود به کانادا و در فرودگاه بناست که فرم هایتان پر شود تصمیم خود را با افسر اداره

مهاجرت مطرح کنید تا شما را یاری کند. اگر بعد از ورود مدارک را می فرستید حتماً برروی پاکت نامه عبارت Urgent—Proof of travel

included را بنویسید.

 

البته  همیشه این تقاضاها مورد قبول واقع نمی شود اما اگر چنین شود قبل از سفر به ایران کارتتان را دریافت خواهید کرد.

توضیح تکمیلی اینکه کارت اقامت دائم تنها در کشور کانادا صادر می‌شود و هر ۵ سال یکبار باطل می شود  و می‌تواند دوباره با ارائه

تقاضانامه و ثابت کردن اینکه متقاضی در مدت مورد نظر از نظر فیزیکی در کانادا حاضر بوده‌است یا به شکلی دیگر شرایط لازم را احراز

کرده‌است، تمدید شود.

 

در صورت داشتن همسر کانادایی که در داخل کانادا یا در خارج از کانادا برای تجارت کانادا فعالیت کند هم می توانید این کارت را  احراز

کنیدد. کارت اقامت دائم خارج از خاک کانادا و بدون داشتن آدرس کانادایی قابل تمدید نمی‌باشد.

 

مهاجرین به کانادا باید در نظر داشته باشند که برگه “مهاجر تازه وارد” یا “Landed Immigrant” مدرک اصلی مهاجرت به کاناداست.

چنانچه شما به خدمات ویزای تحصیلی کانادا ، ویزای تحصیلی آمریکا ، دریافت پذیرش  و ویزای دانشجویی نیاز دارید 

می توانید از پارسه بین الملل آتیه ویژن این خدمات را دریافت نمایید.